Înapoi
Începuturile timide

Înarmați cu pasiune nebună și o viziune unică, o echipă alcătuită din profesioniști din domeniul sănătății și experți în educație de la Departamentul de educație și politici sociale al Universității Macedonia din Grecia au început să lucreze împreună cu Inițiativa Angels. Orice echipă are nevoie de un nume și cum misiunea acestei echipe era să dezvolte elementele unui program educativ destinat școlilor din cadrul campaniei Eroii FAST, s-au autointitulat Super Grand League (SGL).

Inițiativa Angels a înregistrat un foarte mare succes până acum în a ajuta comunitatea medicală să îmbunătățească îngrijirea pacienților cu AVC. Reușește acest lucru ajutând la crearea de noi spitale pregătite pentru AVC în regiunile unde există această nevoie. De asemenea, ajută spitalele pregătite pentru AVC existente să îmbunătățească calitatea îngrijirii și să lucreze îndeaproape cu serviciile de ambulanță pentru a îmbunătăți diagnosticarea AVC-ului și a se asigura că pacienții cu AVC sunt transportați numai la spitalele pregătite pentru AVC. Frontiera finală pentru aceștia a fost să înceapă un proces sistemic de educare a publicului general, pentru a putea identifica cele mai frecvente simptome de AVC și a ști că trebuie să cheme ambulanța când acestea apar. Întrucât pacienții cu AVC sunt, în mod obișnuit, mai în vârstă (vârsta medie este de 70 ani), echipa și-a setat viziunea pe „Salvăm lumea – câte un bunic pe rând”.

Pentru a realiza această viziune, am avut nevoie ca cei mici să se distreze, să fie activi și să învețe. Dar am avut și nevoie ca ei să-și asume misiunea de a le spune părințiilor și bunicilor lor ce au învățat.

Odată dezvoltată experiența de 5 săptămâni, echipa SGL era gata pentru primul lor test – prezentarea campaniei în fața copiilor!

În decembrie 2018, echipa SGL a invitat câteva familii pentru o serie de simulări cu scopul de a testa răspunsul copiilor și a realiza ultimele ajustări ale elementelor educative ale experienței de 5 săptămâni. Mai jos este o serie de fotografii care arată primii Eroi FAST instruiți vreodată la simulări. Echipa SGL a învățat multe, copiii s-au distrat de minune și majoritatea abia așteptau să le spună părinților despre tot ce învățaseră. Misiune îndeplinită!

Prima școală care a implementat programul în Salonic, Liceul Anatolia din Salonic a fost o experiență grozavă căci campania Eroii FAST primea oficial mandatul de a merge să „salveze lumea – câte un bunic pe rând”. Chiar și psihologul pediatric local a fost impresionat de cât de bine a fost organizat conținutul și cât de pozitiv au răspuns copiii la el.

De atunci, 383 copii și familiile lor, din trei orașe, Salonic, Alexandroupolis și Atena, i-au pregătit pe cei mici să preia misiunea de a-și educa părinții și bunicii ca Eroi FAST.

Campania Eroii FAST nu va uita niciodată aceste prime momente când acest proiect minunat a făcut primii pași în marea sa misiune!

Pilot desfășurat intern, Departamentul de educație și politici sociale, Universitatea Macedonia, Grecia, decembrie 2018 și ianuarie 2019 (de la stânga la dreapta) Kalliopi Tsakpounidou (manager de proiect Eroii FAST în Grecia), Vasilia Kountoura, Maria Goudira

 

Pilot desfășurat intern, Departamentul de educație și politici sociale, Universitatea Macedonia, Grecia (de la stânga la dreapta) Christianna Georgousopoulou, Alexandra Samarentsi, Magdalini Boutioni din echipa Supergrand League

 

(de la stânga la dreapta) Paraskeuas Kilintzis, Socratis Psomiadis, Panagiotis Kountouras din echipa Supergrand League

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

(de la stânga la dreapta) Vasilia Kountoura, Freideriki Tselekidou, Maria Goudira din echipa Supergrand League

 

Grădinița Colegiului Anatolia, ianuarie-februarie 2019

 

(de la stânga la dreapta) Eva Frances Coules (ambasador FAST 112), Haris Kamariotis (psiholog), Hariklia Proios, Elena Kota (directorul grădiniței Colegiului Anatolia), Jan van der Merwe (lider de proiect FAST 112), Maria Baskini (director de comuniare), Freideriki Tselekidou (membru al echipei Super Grand League)

 

(de la stânga la dreapta) Maria Akritidou (psiholog), Hariklia Proios, Eva Frances Coules (ambasador FAST 112), Elena Kota (directorul grădiniței Colegiului Anatolia), Kalliopi Tsakpounidou (manager de proiect Eroii FAST în Grecia)

Următorul
Anteriorul
IMPLICAȚI‑VĂ

DESPRE

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU EROII

CAMPANIE ÎN ACȚIUNE

COMUNITATE

SOCIAL
ARTICOL CUMPĂRAT!
NU AI SUFICIENTE MONEDE!
NU AI SUFICIENTE DIAMANTE!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software