Înapoi
International Journal of Stroke
Organizația Mondială de AVC (WSO) susține Eroii FAST

Recunoașterea semnelor de AVC și obținerea accesului rapid la tratament este de o importanță vitală în salvarea vieților și îmbunătățirea rezultatelor supraviețuitorilor unui AVC. Conștientizarea mesajului FAST este un obiectiv central al Campaniei mondiale privind AVC și al membrilor WSO din întreaga lume. Dar un public foarte important al acestui mesaj – și care în mod tradițional nu era inclus în programele de conștientizare – este reprezentat de copii.

Deși prevalența AVC-ului la copii este mult mai mică decât la adulți, cu un risc general de AVC pe durata de vieții de 1 la 4, echiparea copiilor cu cunoștințele de baza despre cum se prezintă un AVC și ce să facă în cazul unei urgențe ar putea salva vieți.

Acesta este motivul pentru care WSO a susținut recent programul Eroii FAST și se va implica să coordoneze și să evalueze această inițiativă educațională destinată copiilor de grădiniță și să ajute cu traducerea resurselor și activităților pentru comunitățile din întreaga lume.

Programul Eroii FAST a creat un program educativ bazat pe personaje de animație, cu un personaj central, Tibi, care devine un Erou FAST, învățând cum să-l învingă pe Maleficul Cheag și să-i salveze pe Bunicii Eroi din viața sa (bunicii săi). Resursele pentru utilizare în clasă sunt adecvate vârstei și includ materiale educative, cum ar fi scurtmetraje de animație, activități în clasă și materiale pentru acasă, cu care să transmită eficient mesajul. Sunt vehiculate și idei de a ajuta școlile și comunitățile să strângă fonduri pentru a crește participarea și a face programul mai sustenabil pe termen lung.

Michael Brainin, președintele WSO, a spus despre parteneriat: „Suntem încântați să coordonăm acest program care sperăm noi, nu numai că va oferi informații care salvează vieți, ci ne va ajuta să înțelegem cum să lucrăm mai bine cu copiii pentru a susține o mai amplă conștientizare a AVC‑ului și principiilor FAST la nivel de comunitate”.

Jan van der Merwe, lider de proiect pentru Inițiativa Angels în Europa, care susține programul Eroii FAST, a comentat: „De la lansarea Inițiativei Angels, am realizat că există două mari probleme pe care trebuie să le abordăm într-un fel sau altul. Prima este că pacienții ajung prea târziu pentru tratament. Aceasta poate fi din cauza diagnosticării greșite sau faptului că simptomele sunt considerate ca nefiind suficient de grave pentru a justifica mersul la spital. A doua mare problemă este că mulți pacienți merg la spital, dar ajung să fie internați în spitale care nu sunt «pregătite pentru AVC». Foarte des, aceste greșeli conduc ambele la rezultate post-AVC mult mai nefavorabile. Pentru a ajuta la rezolvarea uneia dintre aceste probleme, Inițiativa Angels a susținut Departamentul pentru educație și politici sociale al Universității Macedonia să elaboreze programul Eroii FAST.

AVC-urile fură vieți și implicându-i pe copii și familiile acestora am putea face ceva pentru a ne asigura că atunci când un AVC atacă, suntem pe cât de pregătiți posibil. Aceasta ar putea face diferența nu numai între viață și moarte, dar și dintre «viața așa cum o știm» și pierderea calității vieții din cauza dizabilității permanente.”

Programele pilot Eroii FAST vor fi organizate în parteneriat cu membrii WSO dintr-o serie de țări, inclusiv Brazilia, Singapore și Africa de Sud. Pentru mai multe informații despre participarea la programul WSO Eroii FAST, vă rugăm să luați legătura cu campaigns@world-stroke.org

Următorul
Anteriorul
IMPLICAȚI‑VĂ

DESPRE

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU EROII

CAMPANIE ÎN ACȚIUNE

COMUNITATE

SOCIAL
ARTICOL CUMPĂRAT!
NU AI SUFICIENTE MONEDE!
NU AI SUFICIENTE DIAMANTE!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software