Înapoi
Un program educativ în limba greacă, o versiune pilot digitală.
Restructurăm programul educativ EROII FAST 112 în perioada de izolare

Până acum, opt școli și 383 copii și familiile lor, din Grecia (Salonic, Alexandroupolis și Atena), au îndeplinit misiunea de a deveni Eroi FAST. Ca Eroi FAST, au fost instruiți în clasă să identifice simptomele de AVC și să ceară ajutor sunând la 112. Cu toate acestea, pe măsură ce dezbaterea privind importanța statului în casă în timpul acestei pandemii s-a întețit, au apărut întrebări importante în ceea ce privește echipa de implementare locală de la Departamentul pentru educație și politici sociale al Universității Macedonia din Salonic, Grecia cu profesorul principal asociat Hariklia Proios, PhD CCC-SLP, membru al Fundației Schools for Health in Europe Network (SHE). După câteva discuții, am convenit să căutăm noi maniere de implementare a programului în această perioadă, într-un format digital. Dat fiind că măsurile de izolare țin și copiii la distanță de cei dragi, cum ar fi bunicii lor, a părut o oportunitate grozavă pentru cei mici de a le arăta cât de mult îi iubesc și țin la ei. În același timp, copiii sunt pregătiți să dezvolte o atitudine matură și responsabilă în chestiuni legate de sănătate, pe care o vor avea întreaga viață și care îi va transforma în cetățeni responsabili.

Soluția noastră a fost să transformăm programul din clasă într-o serie de 5 videoclipuri, cu durata de 15 minute fiecare. Părinții au fost rugați să se înscrie pe site-ul web www.fastheroes.com mai întâi, apoi să vizioneze videoclipurile în aceeași ordine în care a fost dezvoltat programul pentru implementarea în clasă. Videoclipurile conțin o varietate de combinații interactive de imagini și sunete, precum povești digitale, lucru manual, desen, jocuri, misiuni etc.

Pilotul include 33 copii cu vârste de 3-9 din diverse orașe din Grecia (Chalkis, Eleftheroupoli, Kastoria, Katerini, Naousa, Patras, Pireu, Salonic și acum și Cipru (Limassol și Nicosia)). Ca parte a pilotului, părinții au fost rugați să trimită o fotografie după fiecare sesiune pentru a arăta cum au implementat activitățile de acasă. Echipa a fost încântată să vadă cât de pline de imaginație au fost aceste familii și entuziasmul cu care au învățat despre simptomele de AVC. Mai jos sunt câteva fotografii de la mici noștri Eroi FAST aflați în carantină și luând parte la versiunea digitală a programului-pilot.

Ca urmare a succesului acestui pilot digital, campania de videoclipuri a fost lansată pentru familiile din toată Grecia, în parteneriat cu festivalul KIDOT.

Sperăm ca Eroii FAST să poată aduce laolaltă familiile în această perioadă.

 

Următorul
Anteriorul
IMPLICAȚI‑VĂ

DESPRE

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU EROII

CAMPANIE ÎN ACȚIUNE

COMUNITATE

SOCIAL
ARTICOL CUMPĂRAT!
NU AI SUFICIENTE MONEDE!
NU AI SUFICIENTE DIAMANTE!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software