Înapoi
George Herald
Africa de Sud – Copiii învață cum să-și salveze eroii

COPIII ÎNVAȚĂ CUM SĂ RECUNOASCĂ SIMPTOMELE DE AVC

GEORGE NEWS – O campanie care învață familiile, prin intermediul copiilor lor, cum să recunoască principalele trei simptome de AVC, a fost lansată în George.

Johann Prinsloo, fostul șef al bine-cunoscutului serviciu medical de urgență, acum proprietarul 911 Paramedical Services și ambasador al Inițiativei Angels pentru AVC în Southern Cape, a fost una dintre primele persoane din Africa de Sud care a desfășurat un program-pilot al acestui program nou dezvoltat, intitulat Eroii FAST 112.

Prinsloo, alături de reprezentanți ai proiectului Angels, au prezentat programul sponsorizat la Școala Primară George South și la Grădinița Klouterwoud pe parcursul lunii noiembrie, la acesta participând 177 copii cu vârste cuprinse între cinci ani și clasa 1. Aceștia au fost premiați în cadrul unui eveniment special de închidere, care a avut loc vineri, 29 noiembrie, și unde fiecare a primit câte un tricou Eroii FAST.

„Sunt cu adevărat încântat de feedbackul primit de la școli și de la părinți. Am testat programul și pe fetița mea de cinci ani și este fantastic cât de bine și-a însușit informațiile și și le poate reaminti”, spune Prinsloo.

Programul Eroii FAST a fost elaborat de Departamentul pentru educație și politici sociale al Universității Macedonia.

„În Africa de Sud, peste 360 de persoane suferă un AVC în fiecare zi, dintre care 90 rămân cu dizabilități și 110 mor. Dacă o persoană care suferă un AVC poate ajute la un spital pregătit pentru AVC în decurs de trei ore, dizabilitatea și decesul pot fi prevenite”, spune Prinsloo.

„Aici, la noi în țară, unde mare parte din copii cresc în aceeași locuință cu bunicii lor, această campanie poate salva multe vieți și poate preveni dizabilitatea. Învățându-i pe copii, îi implicăm și pe membrii familiei.”

Cu ajutorul a trei bunici eroi neînfricați care apar în scurte videoclipuri și în materialele programului pe fiecare copil le primește, simptomele și numărul de urgență (112) sunt întipărite în minte. De asemenea, primesc pentru acasă câteva afișe pe care le pot expune ca mijloc de reamintire.

Părinții sau tutorii pot lua parte la distracție înregistrând familia pe site-ul web al Eroilor FAST.

Programul este oferit sub forma a cinci sesiuni cu durata de o oră fiecare, pe parcursul unei perioade de timp petrecute la școală. „Programul-pilot a avut foarte mult succes și probabilitatea de a extinde programul și la alte școli din regiune este foarte mare”, spune Prinsloo.

Acesta a dorit, de asemenea, să mulțumească profesorilor (Amanda Rademeyer, Hedy Koegelenberg, Alphia Engelbrecht, Lorainne Kriel, Kathy Germishys și Christa van der Merwe), care au lucrat ore suplimentare pentru a face proiectul un succes. Puteți lua legătura cu Prinsloo la 076 577 9779.

Jurnalist Alida de Beer | sâmbătă, 07 decembrie 2019, 07:58

Următorul
Anteriorul
IMPLICAȚI‑VĂ

DESPRE

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU EROII

CAMPANIE ÎN ACȚIUNE

COMUNITATE

SOCIAL
ARTICOL CUMPĂRAT!
NU AI SUFICIENTE MONEDE!
NU AI SUFICIENTE DIAMANTE!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software